Pau, Justícia i Corresponsabilitat

Les i els alumnes de 2n de Batxillerat de la matèria Pau, Justícia i Corresponsabilitat, han gravat uns pòdcasts sobre la felicitat, les fake news i la violència de gènere.

 

LA FELICITAT

En aquest pòdcast tractarem un dels temes més recurrents entre els adolescents actualment, la felicitat. Definirem quin és el concepte filosòfic darrere d’aquest estat d’ànim, contrastarem amb testimonis del passat i parlarem de l’impacte de la tecnologia.

LES FAKE NEWS

Podem afirmar que, a priori, les xarxes socials són eines que ens ofereixen un gran ventall de possibilitats i ens proporcionen una visió més global de la realitat. Però, realment, és sempre així? Bé, doncs no; si no en fem un ús correcte de les innovacions tecnològiques, aquestes, en comptes d’obrir-nos al món ens tancaran en allò que ja coneixem.
En aquest pòdcast tractarem un tema d’actualitat que ens afecta a tots nosaltres: la desinformació a la societat d’avui en dia. Per fer-ho, hem convidat a l’especialista Naomi Prezioso i hem ideat un petit experiment pràctic sobre el tema.
Si tens ganes de saber més sobre aspectes com la desinformació, la bombolla de filtre, les fake news o el clickbait, queda-t’hi!

LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

En el pòdcast d’avui tractarem un tema d’actualitat, la violència de gènere, ja que des de el nostre punt de vista, es un problema molt present a la societat. Per adonar-nos de la gravetat d’aquesta situació, parlarem amb dues persones que han patit aquest tipus de violència, i a una especialista per explicar-nos les mesures que es poden prendre en cas de trobar-nos davant d’aquestes situacions.